Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téli testkarbantartás bringásoknak- Edzéstippek

 

 EDZÉS - ÉLETMÓD

kerékpárosoknak

 

dynpicwatermark_imageviewer.png

 

 

Jó formában vagy, és szeretnéd ezt megőrizni tavaszig, hogy ne legyen gond a szezonkezdet? Jó hírünk van: a szezonvégi erőnlét tavaszra is átmenthető, és semmi ördöngösség nincs benne. Rengeteg lehetőség, sok jó tanács, remek szórakoztató sportolási lehetőségek mindezt most, itt olvashatod!

Igaz, hogy vége a bringaszezonnak, és messze van még a tavasz, de ne izgulj, mi utánajártunk, mivel tudod az idei formádat, erőnlétedet átmenteni a jövő  szezonba. Érdekel, hogy mit tanácsol Blazsó Marci(1. Hely - Maraton Országos  
kupasorozat győztes1. Hely - Pannon Maraton kupasorozat győztes 2. Hely -Maraton OB. 3. Hely - Olimpiai Cross OB.), és egy fitness edző a téli testkarbantartáshoz?

 

Milyen gyakorlatokat, és edzésfajtákat érdemes elsősorban végezni, hogy ne legyen gond az "újrakezdés"?

Kardió, és erősítő edzésekre lehetne helyezni első körben a hangsúlyt. Futópad, taposópad, és a teremkerékpár jó szolgálatot tehet, és mindenki számára könnyen használható. Erősítésnél jó, ha az első edzéseknél kikérjük egy szakember segítségét, hogy helyesen, és hatásosan vegyük igénybe a combfeszítő, a combhajlító, és a vádligépeket.


Csoportos edzésfajtákból melyiket válasszuk?

Egyik legjobb választás a Spinning, illetve a még keményebb SpinRacing. Ezek állnak legközelebb a valódi kerékpározáshoz, illetve ezek mozgatják át leginkább azokat az  izomcsoportokat, melyek a rendes biciklizés közben is megmozdulnak. De spinning mellett, jó szolgálatot tehet a Kangoo, Step, és a Fit Ball edzések látogatása is.
 

tel-bringazas.jpg

 
Milyen gyakorisággal végezzük az edzéseket?

Hetente minimum háromszor 45 percet. Egy erőnléti, és két kardió edzés javasolt. A tavasz közeledtével sűríthetjük az alkalmakat, és többször végezzünk súlyzós edzéseket.


Milyen kiegészítő sportokat végezhetünk?

Úszás, futás, korcsolyázás. Sőt,- Marci szerint- a jégkorong különösen átmozgatja azokat a testrészeket, izomcsoportokat, melyek a tekeréshez szükségesek, és még jó szórakozás is a haverokkal! 
 
Otthon milyen kiegészítő gyakorlatokat csináljunk?

Természetesen igen. Legegyszerűbb gyakorlat a guggolás, fekvőtámasz, és a kitörés, melyeket  súlyokkal nehezíthetünk, színesíthetünk. Továbbá az otthoni görgőzés,  és a lépcsőházi rohangálás is kiváló kardió edzés lehet.
 

576131_424951740879227_1919738449_n.jpg

 
Forrás: teli-testkarbantartas-bringasoknak--edzerstippek